Jännitystä ilmassa

Tänään se on, esityspäivä! Revontulet ja porot ovat valmiina takahuoneissa, ja mummit ja kummit katsomossa. Mallaa jännittää, mutta Petteriä ei. Petteri on esiintynyt jo niin monta kertaa, että esiintyminen aiheuttaa korkeintaan kutinaa vatsaan, mutta ei jännitystä. Vai onko se jännitystä?

Mallan ryhmä esiintyy ensin. Porot laittavat sarvipantansa päähän ja menevät jonossa lavalle. Tuttu musiikki kuuluu takahuoneeseen. Petteri tietää, että Malla on jonon ensimmäinen ja että Mallan pitää siis osata viedä jono oikeaan paikkaan. Mitenköhän se sujuu?

Hetken päästä takahuoneeseen kuuluu taputusta, ja ovi aukeaa. Porojono juoksee iloisena Mallan perässä pukuhuonetta kohti. 
- Hyvin meni! tanssinopettaja sanoo.

Petterin ryhmä on jo valmiina omaan vuoroonsa. Jono ottaa käsiinsä värikkään kankaan ja valmistautuu juoksemaan revontulena lavalle. Vatsan pohjassa kutittaa edelleen, mutta Petteri ei ehdi miettiä asiaa. Nyt on aika tanssia!

Esiintyminen on ohi ennen kuin Petteri ehtii edes tajuta. Mutta sen hän tajuaa, että hyvin se meni! 

Illalla kotona Petteri kirjoittaa mustaan vihkoonsa vain yhden sanan: 'jännitys'.


Jännitystä on ilmassa tänään monessakin paikassa. Tanssiopisto Vinhan oppilaat esiintyvät tänään lauantaina 10.12. klo 14 ja 16 Pappilanpellon koululla Vihdin kirkonkylällä esityksellä Yöjuttu. Esitys tarjoaa jännitystä myös katsojilleen, sillä lavalla nähdään monenlaisia öisiä tapahtumia aina zombeista painajaiseen. Onneksi mukana on myös paljon muuta yöleipureista unissakävelijöihin.

Jännittävää on myös Saara Aallolla X-Factorin finaalissa! Ja jännittävää on myös Vinhan oppilaalla Pihlalla, joka saa tänään perusopintojen päättötodistuksen. Tässä kuvassa Pihla oli mukana yhtenä Karkkilan esitysryhmäläisistä tanssimassa Saara Aallolle keväällä 2013, esitystä kuvasi Salla Salo. Kuvan myötä Vinha lähettääkin virtuaalisen tsemppiterveisen Englantiin!


Kommentit