Joulun taika on täällä!

Jouluaatto! Malla juoksee taloa ympäri innoissaan, Petterillä sensijaan on totiset paikat. Hän on päättänyt esitellä joulun taian koodin koko perheelle tänään. Siitäkin huolimatta, ettei yksi palanen tunnu selviävän.


Päivä etenee, Malla juoksee, äiti ja isä touhuavat keittiössä. Iltapäivällä ovikello soi ja sisään tulevat mummi ja pappa, taata ja äidin pikkusiskokin, Henna-täti miehensä Markun kanssa. Ja Petterin ja Mallan Oskari-serkkukin on tuolla! Kivaa! 


Kaikki asettuvat sohvalle. Petteri ja Malla vetäytyvät Petterin huoneeseen. On aika!


Petteri laittaa musiikin soimaan ja Malla ottaa kengännauhat käsiinsä, nousee varpaille ja juoksee olohuoneeseen. Hän kipittää varpaillaan ympäri olohuonetta, heiluttaa tähteä ja kulkusta, tanssii kuin poro ja revontuli. Petteri juoksee perässä. Hän tanssii tonttuna, vauhdikkaasti ja välillä jännittävämmin. Hän pomppii, jakaa lahjoja, tanssii kauhan kanssa ja näyttelee joulupukkiakin. Lopussa Malla ja Petteri tanssivat juhlatanssin.


Yleisö katsoo joulun taian esitystä aivan hiljaa. Joulun taika on tässä, se on koko perheen yhteistä aikaa, ihanaa tunnelmaa, hyvää ruokaa, tonttuja, lahjoja, yllätyksiä ja jännitystä! Lopussa kaikki taputtavat niin, ettei loppua meinaa tulla.


- Yhtä asiaa en saanut onnistumaan, Petteri huokaisee.
- Miten ihmeessä tähän kaikkeen saadaan hyvän mielen jakaminen?
- Siitä sinun ei kannata olla huolissasi, äiti hymyilee.
- Katsos nyt kaikkia täällä! Jaoit juuri hyvää mieltä ja joulun taikaa kaikille.


Niinhän siinä taisi käydä! Ja pakko myöntää, että joulun taika tarttui myös Petteriin, joka aikoo seuraavaksi syödä ainakin neljä piparkakkua. Ja sen jälkeen aletaankin odottaa jo joulupukkia.




Joulun taikaa kaikille toivottavat myös Tanssiopisto Vinhan Pusulan lastentanssi- ja taaperoryhmien oppilaat, jotka miettivät, mikä mahtaa olla tanssin taika. Heitä kuvasi Milla Malmberg. Tanssivideota pääsee katsomaan osoitteessa: https://youtu.be/9C7xHop1-U8


Vinhan aikuisten syventävän ryhmän oppilaita kuvasi Saara Mikkola-Ylitolva. Kuvan myötä koko Vinhan väki toivottaa kaikille ihanaa joulun aikaa!








Kommentit