Operaatio "joulun taika" - täältä tullaan!

- Mulla on tylsää, ei mitään tekemistä! Petteri sanoo ja huokaisee äänekkäästi.
- Niin siis mulla on ihan hirveän tylsää, hän vielä lisää ihan varmuuden vuoksi.

Keittiöstä kuuluu kilinää ja kolinaa. Äiti ja isä puuhaavat jotain, ja ovat pyytäneet lapset odottamaan sohvalle. Paikallaan odottaminen on kaikkein tylsintä.

- Täältä ne tulevat: joulukalenterit, ja joulun ensimmäiset piparkakut! äiti huutaa.

Ei voi olla totta! Petteri on unohtanut tylsyyksissään koko joulukalenterin. Ensimmäisestä luukusta tulee kuva tontusta, joka kiipeää tikkaita pitkin ja kurkistaa sisään talon ikkunasta. Se ilahduttaa Petteriä hetken, mutta sitten kun Petterin pikkusisko Malla alkaa juosta ympäri olohuonetta ja laulaa "joulu on taas" noin neljättätuhannetta kertaa, Petteri ei enää kestä.
- Malla, ei joulu ole taas, eikä vielä pitkään aikaan! Ihan tosi ärsyttävää ja ennen kaikkea lapsellista, Petteri tiuskaisee.

- Kuules Petteri, mitä jos ottaisit tästä nyt tehtävän itsellesi. Sulla olisi nyt jouluaattoon asti aikaa selvittää joulun taian koodi. Mitä luulet, onnistuisiko se? isä sanoo.

Taika? Koodi? 
Petterin on pakko myöntää, että asia innostaa. Tylsyydelle ei ole nyt aikaa.

On joulukuun ensimmäinen päivä ja jouluaattoon on vielä aikaa. Operaatio "joulun taika" - täältä tullaan!


Tanssiopisto Vinhan Vihdin esitysryhmä sai esimakua joulun taiasta tavatessaan joulupukin ja joulumuorin Vihdin kirkonkylän joulunavauksessa marraskuussa 2016. Heitä kuvasi Saara Mikkola-Ylitolva.


Kommentit