Tanssisyksy päättyy

Viime viikkoina on Vinhan oppilaiden esityksiä voinut nähdä enemmänkin. Kahden viikon sisään oli Tanssi väreissä -näytökset Karkkilasalissa 24.11. sekä Karkkilan ja Vihdin kirkonkylän joulukauden avajaiset 25.11. ja 30.11.

Tanssi väreissä! -esityksissä tanssivat myös pallot

Tämän vuotiset näytökset ovat teemaltaan Tanssi väreissä, syyslukukauden väreinä sininen ja punainen, kevään väreinä vihreä ja keltainen. Väriteeman taustalla on opetussuunnitelma uudistus, joka tuli voimaan tämän vuoden syksyllä. Väriteeman myötä lavalla nähtiin muun muassa Fazerin sinistä, sinisiä palloja sekä pelihahmoja, sähköä, merta ja jääkarhuja. Näytös on saanut paljon kehuja ja itselleni jäi näytösviikonlopusta erittäin hyvä mieli. Opettajana
on hienoa nähdä, kuinka yleisön läsnäolo tuo tanssijoille vielä extravaihteen tanssimiseen ja
nähdä minulle tuttujen oppilaiden heittäytyvän aivan toisenlaisiin rooleihin. Lisäksi oli ihana
nähdä muiden ryhmien esitykset ja miten toiset opettajat olivat ratkaisseet teeman toteutuksen.


Sininen hetki

Osa tanssijoista pääsi esiintymään heti seuraavana päivänä Karkkilan joulukadun avajaisissa. Kulkueessa mukana olivat urbanin, jazzin ja nykytanssin 1-ryhmät ja lisäksi esitysryhmä esiintyi torilla. Vihdin joulukadun avajaisissa mukana oli urbanin 1-ryhmä, jotka osallistuivat sekä kulkueeseen että esiintyivät.

Joulukadun avajaiset ovat mahtava tilaisuus tanssijoille päästä esiintymään erilaisessa ympäristössä, etenkin kun Vihdin Urban 1-ryhmä ei esiintynyt syksyn Tanssi väreissä -näytöksissä, vaan heidän esitysvuoronsa on vasta keväällä. Toki ulkona tanssiminen luo omat haasteensa, kun parketti tai tanssimatto vaihtuukin asvalttiin ja lämmin sisäilma tuiskuun ja pakkaseen. Korostinkin oppilaille sään mukaista vaatetusta ja ennen esiintymistä otettiin lyhyt hyppylämmittely.
Vihdin kirkonkylän joulukadun avajaiset

Moni ryhmäläinen on jo esiintynyt Vinhan kautta aiemmin, mutta ryhmänä esiintyminen oli heille ensimmäinen ja h-hetki selvästi jännitti. Esitys sujui hyvin ja avajaisissa oli lämmin ja mukava tunnelma viimasta huolimatta.

Viimeiset tanssitunnit ennen joululomaa ovat jo käsillä, ennen kun pääsemme laskettelemaan kohti lomaa. Osalla ryhmistä on jo viimeiset tanssit tämän vuoden osalta tanssitukin. Rauhallista joulun odotusta ja palataan tanssin pyörteisiin loppiaisen jälkeen.

-Ninni

Kommentit